Household concept with a dog adjusting comfort temperature on radiator. Save energy and reduce thermostat temperature.

Източници на отопление

Със сигурност сте си мислили за някакъв вид източник на отопление, защото знаем какви са сметките по нашите земи. Нормално е да плащате космически сметки и всеки ден да събирате топлина навсякъде, освен от вкъщи. Трябва да спрете с това. Има толкова много алтернативни източници на топлина, колкото и сами не можете да си представите.

Ако сте в апартамент или къща, има решения за отопление на дърва, въглища и всякакви горяща материали с помоща на пелетни камини. Трябва добре да потърсите, да разпитате максимално, поне това няма да ви отнеме от бюджета и накрая, ще знаете, че сте намерили перфектното решение на проблема с отоплението.

Добре, но е възможно да не може да поставите печка в апартамента или дори да не ви разрешат. Друг вариант, които може да използвате, е, отоплителни панели. Може да вземете няколко по-малки и да ги сложите на терасата или на добре осветено място. Задължително трябва да е добре осветено, за да имате максимална полза от панелите. Те също са подходящи и за електроенергия. Ако изчислите правилно всички стойности и пресметнете колко ви е необходимо, може да захраните голяма част от уредите вкъщи, но това е друга тема. Нека се върнем на отоплението.

Един нов метод, който се разпространява от скоро в мрежата е отоплението, посредством сървърните ферми. Знаете ли колко топлина отделя един сървър? Ако имате у дома един приличен сървър с достатъчно натоварване, вероятно знаете каква жега е в стаята. Точно това се и спекулира като алтернативен начин за отопление. Топлината от сървърните ферми да се отвежда по тръбопроводи и да бъде доставяна до различни обекти или домове. Ако сте виждали колко много и големи са сървърите на Google, то тогава трябва да знаете, каква топлина се отделя. Те вероятно и не плащат за отопление.

Вятърното захранване също е начин, не директен, но начин. Имаме предвид, че може с вятърна електроенергия да захраните печките вкъщи или климатика. Както при слънчевите панели, принципа тук е същият — трябва да измерите всичко точно, да поставите на най-доброто място и да включите. Ще ви трябва и някакъв механизъм, който да задържа електроенергията докато не я използвате, но всичко може да се направи в домашни условия и разходите да не са огромни.

Хубавото на тези „домашно направени“ алтернативни източници на ток е, че плащате веднъж за всички компоненти, а не всеки месец. Това сериозно, ще се отрази на месечния ви бюджет.

Вашият коментар